Selamet Ultah Cak Suro Lan Cak Boyo

image

Gambar: Flickr

Selamet ulang tahun Cak Suro lan Cak Boyo,
Tak dungakno sampeyan tetep Panjang Jiwo, Keputran kabeh kekarepane. Mugo-mugo tetep oleh Margorejo lan Margomulyo, ora nemoni Tambangboyo utowo Embong Malang

Lakonono iline nasib koyo Banyuurip, laku ikhlas Sukolilo tanpo pamrih
Ojok akeh-akeh mangan Bebekan, Pakis, Kupang campur Jetis, nang piring Ambengan
Opo maneh ngombe banyu Kaliasin; elingo wis duwur lho tensi sampeyan

Lek melok Kupang Penjaringan caleg, gak perlu jagal-Jagalan, Kupang Segunting dalam lipatan, rebut Balungsari tanpo isi

Elingo: Simorukun agawe santoso, Krukah agawe bubrah

Selamet ulang tahun Cak Suro lan Cak Boyo
Umurmu wis tuwek, gak usah kemalan Medokan Ayu
Ojok kakehan selingkuh engkuk Petemon bojo
Iso-iso diGubeng endas sampeyan, iso-iso diTuwowo cangkem sampeyan.
Awakmu ojo seneng Jemur Ngawinan, engko diseneni Mbah Ratu

Tapi nek dikandani, pancet ae, yo wis sak karepmu
Tak dongakno nabrak Tembok Dukuh, ketiban Genteng, kecantol Kawatan, kecemplung Sumur Welut, dientup Ketabang Kali, sampek awakmu Bangkingan terus Sidodadi mati sampeyan.
Mulo, tingkahmu ojo Plampitan, ojok Pecindilan, sirahmu ojok Gubeng Kelingsingan, engko nggarai diTandes sepur tumbuk.
Sing penting, ojok sampe dadi perang Barata Jaya; iso Keputih kabeh matane. Nek gak ketok, ati-ati engko Nyamplungan nang Kali Jagir. Mari ditulungi nggawe Kaliondo, ojok mek lungguh Ngaglik koyok Bagong Ginayan. Ayo ndang methik Krembangan, terus di-Semampirno nang Tegal Sari.

Wis, yo.

Selamet ulang tahun Cak Suro & Cak Boyo

Dikutip teko Grup WA DGCI Jatim
Gambare Cak Suro lan Cak Boyo teko Flickr

MR Contact
Email : motorrioblog@gmail.com
Google+ : motorrio
You tube : motorrio rio
Other blog : bikesandcarsworld.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s